Elten Kiene

Docent Elten Kiene Spoken Word
Elten Kiene

Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator, rapper en workshopdocent. Hij is mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en maakt deel uit van het hiphopcollectief Brandwerk. Bij de Poetry Academy verzorgt Elten Kiene samen met Dean Bowen de cursus Spoken Word.

Myrte Leffring

docent Myrte Leffring
Myrte Leffring – foto: Marijn van de Ven

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015, gevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016). Voor poëzietijdschrift Awater is zij werkzaam als bureauredacteur, daarnaast maakt zij deel uit van het organisatieteam van de Turing Gedichtenwedstrijd. Ze heeft ruime ervaring met het geven van schrijfworkshops en -cursussen, onder meer voor SKVR, DOK Delft, diverse musea en in het primair en secundair onderwijs. Myrte Leffring verzorgt de Starterscursus poëzie schrijven.

Peter Swanborn

Docent Peter Swanborn
Peter Swanborn

Peter Swanborn (1963) is dichter, docent en criticus. Zijn dichtbundels werden genomineerd voor onder meer de C. Buddingh’-prijs en de J.C. Bloem-prijs. De afgelopen jaren gaf Peter Swanborn poëzieles bij de SKVR (Rotterdam), School der Poëzie (Amsterdam) en Huis van Gedichten (Den Haag). Sinds 1997 is hij literair medewerker van de Volkskrant. Zijn poëzie is in meerdere talen vertaald. Met Peter Swanborn kun je je eigen stem in de poëzie ontdekken bij de cursus Beter Dichten.

Dean Bowen

Docent Dean Bowen
Dean Bowen – Foto: Hielke Grootendorst

Dean Bowen is dichter, performer en psychonaut. Hij publiceerde op de online platforms SampleKanon en Hard//Hoofd en in tijdschriften als nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen. Zijn krachtige voordracht maakt hem een graag geziene gast bij de diverse woordkunstpodia in Nederland en België. Bij de Poetry Academy verzorgt Dean Bowen samen met Elten Kiene de cursus Spoken Word.