Vanaf september 2018 verwelkomen we onze nieuwe gastdocenten: Babs Gons, Mustafa Stitou en Hélène Gelens! Zij zullen een of meerdere lessen geven tijdens de Jaarcursus poëzie schrijven.

Babs Gons jaarcursus poëzie
Babs Gons – Foto: Colin Hill Imagery

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club waarmee ze korte krachtige performances maakt rondom allerlei thema’s. Haar werk leverde haar de bijnaam ‘Le Grande Dame van de spoken word’ op, ze stond op talloze podia in Nederland en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België. Babs Gons is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma’s, waaronder de muzikaal-literaire show Babs’s Woordsalon.

Mustafa Stitou Jaarcursus poëzie
Mustafa Stitou – Foto: Tessa Posthuma de Boer

Mustafa Stitou (1974) debuteerde met de dichtbundel Mijn vormen (1994). Daarna volgden Mijn gedichten (1998) en in 2003 de bundel Varkensroze ansichten, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Mustafa Stitou schreef ook voor toneel, en was in 2009 een jaar lang de stadsdichter van Amsterdam. Voor Tempel (2013), zijn vierde bundel, ontving hij de Awater Poëzieprijs. In 2018 werd zijn oeuvre bekroond met de A. Roland Holstprijs.

Helene Gelens Jaarcursus poëzie
Hélène Gelèns – Foto: Hussein Shabeeb

Hélène Gelèns is dichter. In 2006 verscheen haar debuutbundel niet beginnen bij het hoofd die werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. In 2010 publiceerde ze zet af en zweef waarvoor ze de Jan Campertprijs ontving. Haar bundel applaus vanuit het donker verscheen in januari 2014. Momenteel werkt Gelèns aan nieuwe gedichten en aan haar prozadebuut: een zesspraak over rebellie, idealisme, geloof, ongeloof, liefde en respect, met de werktitel Op de golven.